nedeľa 30. júna 2013

Moj recept na Irish Pie à la Guinness (Irsky kolac na ciernom pive)



Pre 6 osôb
Priprava : 45 minutes
Cas varenia : 2h30

Suroviny :


  • 1,5kg hovädzieho mäsa na gulas
  • 3 nakrajane cibule
  • 100g hladkej muky
  • 60cl Guinness (alebo ineho cierneho piva)
  • 1l hovädzieho bujonu
  • 2 pomarance
  • 1 zltok
  • 2 kavove lyzicky praskoveho cukru
  • olej
  • sol, korenie
  • tymian
  • 1 listkove cesto

Priprava :

1.                  Mäso nakrajame na kocky (ako na gulas) a opecieme na oleji do zlatova.
2.                  Mäso vyberieme a v tej istej panvici opecieme cibulu na miernom ohni a poprasime mukou, za staleho miesania trochu opecieme.
3.                  Pridame mäso, teraz prilejeme pomaly Guinness, pridame tymian, cukor, pomarancovu kôru, sol, korenie a po troske hovädzi bujon. Nechame prikryte dusit pocas 1h a 30 minut, priebezne podlievame bujonom.
4.                  Potom celu zmes prelozime do zapekacej misy a vrch prikryjeme vyvalkanym listkovym cestom. Popichame vidlickou, potrieme zltkom a pecieme v rure na 180 °C asi 45 az 60 minut.
5.                  Podavame teple s ciernym pivom Guinness !

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára