Tento recept je vynikajuci a jednoduchy. Robievam ho casto a rada sa s Vami on podelim.
Suroviny:
Pre 6 osôb:
6 kačacích stehien
75 cl jablčného muštu
50 cl hydinového bujónu
50 g masla
100 g šarlotky
50 cl kyslej smotany
3 kyslé jablká (môžu byť aj zemiaky)
25 g práškového cukru
sol a korenie
Vymastite pekáč maslom. Nakrájajte šarlotku nadrobno a dajte
do pekáča, na nu položte kačacie stehná kožou hore. Nechajte ich trochu
zapiecť.
Polejte jablkovým muštom a bujónom. Jemne posolte a okorente.
Pečte približne 1h15min na 170 °C.
Očistite jablká a nakrájajte ich na stvrtky. Opečte ich
na masle s trochou cukru.
Vyberte stehna z pekaca, odložte ich na teplé miesto. Z
výpeku urobíme omáčku tak, že ju necháme zredukovať a pridámé kyslú smotanu.
Podávame s jablkami (ja robievam niekedy aj opekané zemiačky)
a poliate omáčkou.
Hotovo ! Foto pridam dodatocne ;-)
Hotovo ! Foto pridam dodatocne ;-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára