- podla počtu osôb čerstvé makrely
- cesnak
- petržlenová vňať
- sol,korenie
- ml.červena paprika
- zemiaky
- hrubá múka
- rasca celá
- olej
- maslo
- Dip:
- kysla smotana
- cesnak
- pažítka jemne posekaná
- Pečena zelenina:
- cuketky
- paradajky
- cibula,cesnak
-
tymian,sol,korenie
Makrely umyjeme,na koži urobíme ostrým nožom zarezy a nasolíme.Zemiaky očistíme,nakrajame na štvrťky a dame obvarit do slanej vody.Varíme asi pät minut.Vodu zlejeme a ešte v hrnci ich posolíme ,pridame rascu,olej a dobre premiešame.Vysypeme na plech,poprašime hrubou mukou a pečieme na 200 st do chrumkava. Alebo k zemiakom pridame ešte nakrajanu cuketku,cesnak v šupke,cibulu na mesiačiky, paradajky, cele to v mise premiešame ,dochutime bylinkami, koreninami, polejeme olejom a pečieme.Makrely opečieme na grilovacej panvici,vyberieme na tanier a do vypeku hodime kusok masla,nakrajany cesnak,ml.papriku a petrž.vnat , bleskovo osmahneme a prelejeme tým makrelu na tanieri. Podavame so šalatom.
štvrtok 10. januára 2013
Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára