štvrtok 10. januára 2013

Grilovaná makrela s extra chrumkavými zemiakmi


Tento recept som robila, ked sme mali chut na nieco dobre z ryby. Je to recept z internetu, ktorym som sa inspirovala a s radostou sa s nim s Vami podelim. Bolo to na stranke Varecha.sk a tymto Egreske velmi pekne dakujem za inspiraciu.
  •  podla počtu osôb čerstvé makrely
  •   cesnak
  •   petržlenová vňať
  •   sol,korenie
  •   ml.červena paprika
  •   zemiaky
  •   hrubá múka
  •   rasca celá
  •   olej
  •   maslo
  • Dip:
  •   kysla smotana
  •   cesnak
  •   pažítka jemne posekaná
  • Pečena zelenina:
  •   cuketky
  •   paradajky
  •   cibula,cesnak
  •   tymian,sol,korenie

    Makrely umyjeme,na koži urobíme ostrým nožom zarezy a nasolíme.Zemiaky očistíme,nakrajame na štvrťky a dame obvarit do slanej vody.Varíme asi pät minut.Vodu zlejeme a ešte v hrnci ich posolíme ,pridame rascu,olej a dobre premiešame.Vysypeme na plech,poprašime hrubou mukou a pečieme na 200 st do chrumkava. Alebo k zemiakom pridame ešte nakrajanu cuketku,cesnak v šupke,cibulu na mesiačiky, paradajky, cele to v mise premiešame ,dochutime bylinkami, koreninami, polejeme olejom a pečieme.Makrely opečieme na grilovacej panvici,vyberieme na tanier a do vypeku hodime kusok masla,nakrajany cesnak,ml.papriku a petrž.vnat , bleskovo osmahneme a prelejeme tým makrelu na tanieri. Podavame so šalatom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára