Este v novembri som tu mala na navsteve moju kamaratku
Janku. Moja Janulienka sa pocas mojej absencie na Slovensku stala vegankou.
Takze pochopitelne som mala dilemu, co budem varit, ked pride navstivit Pariz ;-)
Janka bola velmi samostatna, no podarilo sa nam spolocne pripravit toto
vynikajuce jedlo. Tu je recept :
Ingrediencie :
Pre 2 osoby
- 1 baklazan
- 2-3 paradajky
- avokado
- 7-8 sampinonov
- olivovy olej
- provenskalske bylinky
- sol, korenie
- quinoa
Postup : baklazan nakrajame na kolieska asi 0.5 cm, poriadne
ich z kazdej strany osolime a nechame odstat, kym sa "vypotia". To
sluzi na to, aby neboli horke. Ked vidime kvapky na povrchu, umyjeme ich a
osusime, znova zlahka osolime a okorenime.
Na panvici zohrejeme olej a baklazan z kazdej strany opecieme. Opecene kolieska baklazanu ulozime na plech (uz nemastime), posypeme provensalskymi bylinkami a prekladame kolieskami rajcin. (Take male pyramidky) Pecieme v rure pri 180-200°C asi 15min. Sampiony nakrajame na hrube platky alebo ked su male na polovicky a opecieme na panvici na troske oleja a osolime. Podavame s nakrajanym avokadom s paradajkou a uvarenou quinoa.
Na panvici zohrejeme olej a baklazan z kazdej strany opecieme. Opecene kolieska baklazanu ulozime na plech (uz nemastime), posypeme provensalskymi bylinkami a prekladame kolieskami rajcin. (Take male pyramidky) Pecieme v rure pri 180-200°C asi 15min. Sampiony nakrajame na hrube platky alebo ked su male na polovicky a opecieme na panvici na troske oleja a osolime. Podavame s nakrajanym avokadom s paradajkou a uvarenou quinoa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára