nedeľa 28. apríla 2013

Pravý ruský boršč



Pre mna je toto ten pravy borsc, pretoze chuti vyborne. Urcite ho vyskusajte :-)


SUROVINY :

0,5 kg hovadziho mäsa
0,5 kg udeneho mäsa (hocijake hoci aj udena slanina, ked nemame ine)
1/2 hlavky cerstvej kapusty
4 zemiaky
korenová zelenina (napr. mrkva, petrzlen, zeler, kalerab)
1 cibula
1 cvikla
1 maly rajcinovy pretlak
sol,
cele cierne korenie
nove korenie,
bobkovy list
ocot
cukor
kysla smotana

Najskor uvarime hovadzie mäso v celku s udeninou, solou, novym korenim, bobkovym listom a celym korenim domakka (asi 2 hodiny). Mäso vyberieme na tanier a pokrajame na kocky. Vsetku zeleninu nakrajame na drobne kocky.
Na oleji opecieme cibulu, korenovu zeleninu, pridame nakrajanu cviklu, rajcinovy pretlak, prilejeme trochu vyvaru z mäsa.

Tuto zmes pridame do vyvaru z mäsa, ked sa to zacne varit, pridame nadrobno nakrajanu kapustu a zemiaky nakrajane na kocky.

Varime kym zemiaky nie su makke, nakoniec pridame nakrajane mäso, dochutime octom, solou a cukrom. Zahustime ak chceme. Podavame ozdobene lyzicou kyslej smotany a pecivom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára