Pre mna je toto ten pravy borsc, pretoze chuti vyborne. Urcite ho vyskusajte :-)
SUROVINY :
0,5 kg hovadziho mäsa
0,5 kg udeneho mäsa (hocijake hoci aj udena slanina, ked nemame ine)
1/2 hlavky cerstvej kapusty
4 zemiaky
korenová zelenina (napr. mrkva, petrzlen, zeler, kalerab)
1 cibula
1 cvikla
1 maly rajcinovy pretlak
sol,
cele cierne korenie
nove korenie,
bobkovy list
ocot
cukor
kysla smotana
Najskor uvarime hovadzie mäso v celku s udeninou,
solou, novym korenim, bobkovym listom a celym korenim domakka (asi 2 hodiny).
Mäso vyberieme na tanier a pokrajame na kocky. Vsetku zeleninu nakrajame na
drobne kocky.
Na oleji opecieme cibulu, korenovu zeleninu,
pridame nakrajanu cviklu, rajcinovy pretlak, prilejeme trochu vyvaru z mäsa.
Tuto zmes pridame do vyvaru z mäsa, ked sa to
zacne varit, pridame nadrobno nakrajanu kapustu a zemiaky nakrajane na kocky.
Varime kym zemiaky nie su makke, nakoniec pridame
nakrajane mäso, dochutime octom, solou a cukrom. Zahustime ak chceme. Podavame
ozdobene lyzicou kyslej smotany a pecivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára