nedeľa 28. apríla 2013

Ryba 4x4



Tento recept sa vola 4x4 preto, lebo pomer citronovej stavy, masla, vody a oleja je takmer rovnaky. Je to velmi jednoduchy a chutny recept.

SUROVINY :

 

Pre 2 osoby :

  • 1 morska ryba v celku min 800 g (prazma kralovska, alebo ina stredomorska ryba je najlepsia, v mojom recepte som robila prstruhy)
  • 4 polievkove lyzice citronovej stavy
  • 50 g masla
  • 12 susenych paradajok nakladanych v oleji (taliansky produkt, da sa zohnat vo velkych obchodnych retazcoch)
  • 12 listkov cerstvej bazalky
  • 1 strucik cesnaku
  • sol
  • 6 polievkovych lyzic olivoveho oleja
  • 6 polievkovych lyzic vody
  • 12 oliv bez kostky (cierne/zelené… aké mate radi)

Ruru predhrejte na 180 °C.

Pekac dobre posuchajte strucikom cesnaku (akoby ste ho mastili ), rybu osolte a vlozte do pekaca.

Na nu vylejte olivovy olej, vodu, citronovu stavu a polozte maslo nakrajane na kusky.
Pridajte nakrajane paradajky, listky bazalky a trochu soli.

Pecte na v predhriatej rure pocas 15-20 minut. Rybu neustale polievajte vypekom. V polovici pecenia ju zakryte alobalom, aby sa prilis nepripiekla zvrchu.

Po 20 minutach, vyberte pekac z rury, prepasirujte omacku cez sitko a dajte do hrnca zredukovat, pridajte olivy.

Rybu polejte omackou a ozdobte listkami bazalky. Podavajte s ryzou. Dobru chut !

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára