Tento recept sa vola 4x4 preto, lebo pomer citronovej stavy, masla, vody a oleja je takmer rovnaky. Je to velmi jednoduchy a chutny recept.
SUROVINY :
Pre 2 osoby :
- 1 morska ryba v celku min 800 g (prazma kralovska, alebo ina stredomorska ryba je najlepsia, v mojom recepte som robila prstruhy)
- 4 polievkove lyzice citronovej stavy
- 50 g masla
- 12 susenych paradajok nakladanych v oleji (taliansky produkt, da sa zohnat vo velkych obchodnych retazcoch)
- 12 listkov cerstvej bazalky
- 1 strucik cesnaku
- sol
- 6 polievkovych lyzic olivoveho oleja
- 6 polievkovych lyzic vody
- 12 oliv bez kostky (cierne/zelené… aké mate radi)
Ruru predhrejte na 180 °C.
Pekac dobre posuchajte strucikom cesnaku (akoby ste ho
mastili ), rybu osolte a vlozte do pekaca.
Na nu vylejte olivovy olej, vodu, citronovu stavu a polozte
maslo nakrajane na kusky.
Pridajte nakrajane paradajky, listky bazalky a trochu soli.
Pecte na v predhriatej rure pocas 15-20 minut. Rybu neustale
polievajte vypekom. V polovici pecenia ju zakryte alobalom, aby sa prilis
nepripiekla zvrchu.
Po 20 minutach, vyberte pekac z rury, prepasirujte omacku
cez sitko a dajte do hrnca zredukovat, pridajte olivy.
Rybu polejte omackou a ozdobte listkami bazalky. Podavajte s
ryzou. Dobru chut !
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára